Kawa Bio Honduras

Kawa Bio Honduras

28,00 zł z Vat

Dodaj do koszyka

000704

Honduras SHG Organic RAOS – Region Marcala jest słusznie uważany za produkujący jedną z najlepszych kaw z Hondurasu. Kooperatywa RAOS skupia 7 małych miasteczek z siedzibą w Marcali w regionie La Paz w zachodnim Hondurasie.SHG (Strictly High Grown) określa, że kawę uprawiano na wysokości około 1350 metrów.

Więcej

Należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu z dala od intensywnych zapachów. Kawę należy mielić bezpośrednio przed zaparzeniem.

Region pochodzenia: La Paz, Marcala.

Wysokość zbiorów: 1200–1650 m npm.

Okres zbiorów: grudzień-marzec.

Varietal: Catuai, Bourbon, Typica, Lempira, Ihcafe 90.

Obróbka: myta.

Klasyfikacja: Strictly High Grown


Profil smakowy: wyczuwalna słodycz z nutami karmelu i gorzkiej czekolady, prażone migdały, lekka cytrynowa kwasowość.


Składniki: 100% kawa ziarnista, palona.

11 inne produkty z tej samej kategorii: